Eygc 2015
Image default
Architecture

Is een loopwagen veilig?

Duw Speeltjes en loopstoeltjes zijn op vele manieren goed voor de ontwikkeling van baby’s. Ze helpen bij het lopen, de kracht en het evenwicht en bevatten veel activiteiten voor het leren en de fijne motoriek.

In plaats van zich vast te moeten houden aan meubels om zich voort te bewegen, kan een loopstoeltje helpen het zelfvertrouwen te vergroten en het evenwicht te verfijnen.

Waarom duw speeltjes gebruiken?

Duw Speeltjes kunnen je baby helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals evenwicht, kracht en coördinatie. Zo leren ze niet alleen lopen, maar krijgen ze ook meer zelfvertrouwen in hun loopvaardigheid.

Je kunt beginnen met duw speeltjes die stevig zijn om baby te helpen staan. Ze zullen er achter wankelen als ze hun voetjes vinden. In het begin hebben ze misschien wat hulp van jou nodig en een lekkere luier met kussentjes voor als ze weer eens op hun billen vallen!

Laat je baby rechtop staan en plaats zijn handjes op de duwstang. Oefening baart kunst en ze zullen al snel zelf door het huis kunnen lopen. Duw speeltjes zijn handige baby speelgoed voor kind van 1 jaar.

Zijn loopstoeltjes veilig?

Vraag je je af als een loopwagen slecht is voor je baby? Er is veel gespeculeerd over de veiligheid van loopstoeltjes, want hoewel het vanzelfsprekend zou moeten zijn, is een baby die zonder toezicht in een loopstoeltje wordt achtergelaten nooit veilig. Als je een baby zonder toezicht in een loopstoeltje laat zitten, is dat nooit veilig. 

Veiligheidstips voor loopstoeltjes

Een loopstoeltje mag alleen worden gebruikt onder toezicht van een volwassene en een baby in een loopstoeltje mag nooit zonder toezicht worden achtergelaten.

Controleer wat er nu binnen het bereik van jouw baby is – kan hij nu bij gevaarlijke voorwerpen of zelfs bij een kop koffie?

Laat jouw baby geen loopstoeltje gebruiken in de buurt van trappen of treden.

Zorg ervoor dat je baby niet bij de stopcontacten kan.

Zorg ervoor dat er geen kabels zijn waar jouw kind aan kan trekken.

Extra steun

Wanneer je baby begint te lopen, wil je het kind misschien helpen om zo snel mogelijk te leren lopen. De beste manier om dat te bereiken is door een loopstoeltje te kopen. Er zijn verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen bij het kiezen van een loopauto voor je kind van 1 jaar, omdat de aankoop van een inferieur of slecht ontworpen loopstoeltje gevaarlijk kan zijn voor je kleintje. Er zijn verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen bij het kiezen van een loopstoeltje voor je pasgeborene.

Elk jaar worden er ontelbaar veel loopstoeltjes verkocht. Een klassiek loopstoeltje is gemaakt van plastic of metaal met een geveerd zitje in het midden. Loopstoeltjes zijn voornamelijk ontworpen voor baby’s tussen de 4 en 16 maanden oud.

Doe voor onderzoek

Vroeger moest je naar de winkel gaan of er een zien van een mede-ouder voordat je iets te weten kwam over loopstoeltjes. Tegenwoordig hoef je echter niet eens je stoel te verlaten om te kijken naar babywalkers.  Maak een lijst van potentiële baby loopstoeltjes op basis van jouw eisen, zodat je op het moment dat je daadwerkelijk gaat winkelen voor een loopstoeltje, weet waar jij op moet letten en waar je kunt gaan kopen.