Eygc 2015
Image default
Internet

Shared hosting voor een kleine website

Wanneer jouw website niet heel groot is en dus weinig ruimte in beslag neemt, dan is het geen logische stap om hier een volledige server voor te huren. Ook het zelf verzorgen van de hosting is dan natuurlijk niet aan te raden.

De hosting kan dan al snel duurder uitvallen dan de website zelf. Om dit handig op te lossen is het slim om te kiezen voor shared hosting. Zo heb je er zelf geen omkijken naar.

Delen met anderen

Het voordeel van een kleine website is dat deze niet veel ruimte op een server in beslag hoeft te nemen. Daardoor kan hij dus gemakkelijker overgebleven ruimte opvullen. Dit is dan ook precies het principe van shared hosting.

Dit maakt bijvoorbeeld de kosten voor de server voor kleine klanten ook iets dragelijker.

Je betaalt immers vaak niet meer dan nodig is voor de ruimte die je gebruikt. Wanneer meerdere klanten op één server terecht kunnen bij een host is dit natuurlijk erg voordelig.

Uit handen geven

Het is wel zo dat je bij shared hosting veel uit handen moet geven aan de host. Zo kan je bijvoorbeeld de server voor de hosting niet zelf indelen zoals dat bij een virtuele server wel het geval is. Je bent immers afhankelijk van alle partijen die hier een plek hebben.

Je geeft dit soort zaken dus uit handen aan de hostingmaatschappij. Dit kan echter ook gemakkelijk zijn. Je hebt er dan immers zelf ook weinig omkijken naar. Wanneer je niet direct veel verstand hebt van hosting is het natuurlijk makkelijk als dit verzorgd wordt.

https://www.swx.be